Finding Nemo...

Wednesday, July 23, 2008


Woensdag begonnen we met een bezoek aan het Plug and Play Center in Sunnyvale, een soort incubatoromgeving waar tientallen startups met elkaar een pand delen, alsmede talloze faciliteiten. Een bedrijvenverzamelgebouw, maar met gegarandeerd gelijkgestemden, regelmatig bezoeken van Venture Capitalists, presentaties en een goed datacenter, internetverbindingen en centrale HR-diensten.


Het Nederlandse Adjustables bezet er ook één cubicle, van 2 bij 3 meter, het minimumformaaat. Adjustables heeeft een systeem om via overlays commercials of advertenties te koppelen aan video. Neal Blaak runt de US-vestiging: “je moet hier gewoon zijn, omdat deze markt steeds zoveel sneller en eerder beweegt dan in Nederland.” Verrassend was de aanwezigheid van een aantal studenten van de TU-Delft, die een paar weken stage doen bij verschillende startups. Zo heeft ieder zijn American Dream.



Final stop before the airport is Zecco, de succesvolle Internet broker, van Nederlandse afkomst. Zecco groeit als kool, zelfs in een markt die momenteel erg lastig is vanwege de economische crisis. Het bedrijf bestaat nu net twee jaar en ligt goed op schema om binnenkort breakeven te bereiken. Sleutel voor het succes, en onderscheidende factor is niet zozeer de zero commission, waar het bedrijf zijn naam aan ontleent, maar is vooral de zeer sterke community, waar aandelenkennis en portfolio informatie heel open wordt gedeeld. Je krijgt zo veel meer betrouwbare informatie dan elders op het internet beschikbaar is, omdat je van iemand die een tip geeft ook direct kan zien wat zijn eigen belang bij die tip is. Na Zecco is het rap doorrijden naar Avis, voor de laatste harde deadline, de terugvlucht naar San Francisco. De Whizpr-trip was opnieuw zeer geslaagd. See you next time!







and we found Nemo... He's at the Plug and Play center, together with Dory...

Labels: