Die lange, lange zomer

Thursday, July 31, 2008

Het is weer zo ver. De thermometers slaan hoog uit. Het zuurstofgehalte in de lucht is laag. Het filenieuws is er nauwelijks. Komkommertijd! Veel bladen komen minder vaak uit. Anderen zijn zo dun dat ze niet eens meer als handwaaiertje zijn te gebruiken. Op kantoor is het kalmer, alhoewel niet heel veel rustiger, want je komt eindelijk toe aan die klussen, waar je de rest van het jaar te druk voor bent en de vakantievierende collega’s laten ook nog wat liggen voor je.

Maar wat te doen qua PR? Stuur je het bericht met dat aardige nieuwtje nu wel of niet uit? Enerzijds ben je bijna zeker dat je ‘scoort’, want je bent een van de weinigen die iets uitstuurt. Maar ja, dan heb je weliswaar een knipsel, maar niemand die het leest… Want laten we eerlijk zijn: wie leest die stapel nog die bij thuiskomst op de mat ligt? En wij zijn nog steeds het soort bureau dat niet voor de kwantiteit gaat, maar het ook leuk als de berichten daadwerkelijk worden gelezen (en vervolgens de klant mogelijk nog wat opleveren ook).

Verder heb je natuurlijk ook nog onze online vrienden die moeilijk kunnen zeggen: ik gooi mijn site even een weekje of twee plat. Weg bezoekers, weg clicks, weg adverteerders. Dus ja, wat te doen? Hetzelfde geldt voor evenementen. Redacteuren die nog in het land zijn, hebben nu juist de tijd, zou je zeggen. Maar hoeveel zijn er nog in het land? Dus dan toch maar wachten tot september… als iedereen zijn evenement heeft…

PR is timing en vaak gaat het gelukkig goed. Het hele jaar door is het een kwestie van zorgvuldig afwegen naar wie je wat stuurt, en een kleine portie geluk qua timing. Maar die zomers, die blijven toch lastig.

1 Comments: 1

At 3:40 PM3:40 PM , Anonymous Anonymous said... Anonymous Anonymous

In een land als Italie ligt het gelukkig net iets simpeler: in augustus gaat het land hier gewoon collectief dicht. Il tempo di cetrioli...In een land als Italie ligt het gelukkig net iets simpeler: in augustus gaat het land hier gewoon collectief dicht. Il tempo di cetrioli...

  

Post a CommentPost a Comment

<< Home