Web Video 2.0 perfect voor online persbijeenkomst

Monday, March 03, 2008


Na ons avontuur met Symbaloo mochten we weer de introductie verzorgen van een vernieuwend internetinitiatief met een start-up van Hollandse bodem, namelijk VIDDIX. Met dit online videoplatform is het mogelijk om online video te verrijken met vrijwel alle andere vormen van interactieve content. Een prachtig voorbeeld van een nieuwe generatie videoplayers dat vraagt om een originele introductie.

Daarom besloten we om af te zien van een traditionele persbijeenkomst. Omdat VIDDIX zich voor 100% op internet afspeelt, gebruikten we voor de officiële introductie het web zelf. Met een geheimzinnige uitnodiging nodigden we een selecte groep journalisten uit om vanuit de luie stoel ‘persbijeenkomst’ bij te wonen.

Op dinsdag 26 februari om 14.00uur precies ontvingen alle aangemelde journalisten een
URL van website waarop de persintroductie zich afspeelde. Naast een goede uitleg van VIDDIX had men volop gelegenheid om met de oprichters te chatten en andere voorbeelden van VIDDIX toepassingen te bekijken. Een spannend moment, want het is altijd de vraag hoeveel animo er is voor een vernieuwend concept als dit. Maar gelukkig liet de techniek ons niet in de steek en waren de oprichters heel geconcentreerd met 4 schermen aan het chatten. En niet zonder succes…

Nog geen uur na de introductie stonden de
eerste enthousiaste reacties online. Nu na een paar dagen stroomt de website vol met nieuwe VIDDIX films en zijn de mannen van VIDDIX helemaal happy met het resultaat. Kijk, daar doe je het dan allemaal voor!

Labels: