Kermit in Second Life

Friday, January 25, 2008

Afgelopen maandag was Kermit op MoMo, het netwerkevenement van Mobile Monday waar “tout” Mobiel Nederland zich verzamelt. In de Rode Hoed in Amsterdam werd vooral druk getwitterd op de backchannel, terwijl zijdelings de nieuwste ontwikkelingen in de mobiele industrie ook nog enige aandacht kregen. Veelal toekomstmuziek, waarbij hoofdspreker Joe Pine ons een blik in zijn toekomst bood.

Joe Pine, auteur van het boek Authenticity, gaf zijn visie over ons universum, of liever gezegd het multiversum. Volgens Pine ontstaan er dankzij digitale media nieuwe werelden die op basis van tijd, ruimte en massa worden ingedeeld. Naast de bekende virtuele en fysieke wereld, onderscheidt Pine nog 6 andere werelden: augmented reality, mirror world, alternate reality, warped reality, augmented virtuality en zelfs een fysieke ‘virtuality’.

Helemaal in lijn met deze nieuwe visie werd Kermit voor de gelegenheid als Avatar uit de virtuele wereld geteleporteerd via warped reality naar het hier en nu van MoMo.



















Eigenlijk waren we Kermit gewoon een beetje vergeten. Maar dankzij Pine vonden we een perfecte methode om zijn theorie te illustreren en een geweldig excuus voor onze vergetelheid!

Labels: