Webwereld zoekt een nieuwe redacteur

Sunday, January 13, 2008

Een netwerker pur sang, maar wél een die – expliciet als kwalificatie benoemd – “door PR-praatjes heen prikt”...

Ik weet wel, zou me eigenlijk niet aangesproken moeten voelen, maar het zit toch niet lekker. Net zo goed als dat er goed en slechte journalisten zijn, en goede en slechte journalistiek, geldt dat voor PR ook. Natuurlijk, er wordt dagelijks een hoop flauwekul over journalisten uitgestort onder de noemer ‘nieuws’, en er zijn genoeg bedrijven die er de hand niet voor omdraaien om de waarheid wat te verdraaien of aan te dikken. Maar er zijn toch ook een hoop PR activiteiten die wel degelijk hout snijden, zorgen voor een goede en actuele stroom informatie richting de media, voor een goede bereikbaarheid van bedrijven en waarmee journalisten sneller aan de door hen gezochte informatie komen.

Nou ja, dat zullen we dan maar het PR-handwerk noemen, als tegenpool van de PR-praatjes. Praatjes zijn het natuurlijk altijd waard om doorgepikt te worden. PR-praatjes net zo goed als media-hypes… Gezonde kritische instelling heet dat geloof ik. Maar was dat eigenlijk niet al een basiseigenschap van elke zichzelf respecterende journalist?

Labels:

1 Comments: 1

At 5:27 PM5:27 PM , Anonymous Anonymous said... Anonymous Anonymous

Op je teen getrapt? Moet je kijken wat er een paar dagen later op je eigen blog staat. "De 10 GB bekabeling van Systimax is de basis van nagenoeg elk zichzelf respecterend netwerk." Allicht een beetje te weinig technische bagage van de schrijver, en uit gewoonte wat overdreven ten gunste van de klant. Kortom, een typisch pr praatje...Op je teen getrapt? Moet je kijken wat er een paar dagen later op je eigen blog staat. "De 10 GB bekabeling van Systimax is de basis van nagenoeg elk zichzelf respecterend netwerk." Allicht een beetje te weinig technische bagage van de schrijver, en uit gewoonte wat overdreven ten gunste van de klant. Kortom, een typisch pr praatje...

  

Post a CommentPost a Comment

<< Home