Mobile World Congress Barcelona: más y más grande!

Thursday, February 14, 2008



Het zal weinigen in deze sector ontgaan zijn: dit was de week van Mobile World Congress 2008, in Barcelona. Tout Telecom was er.


Tout? Ja hoor, tout! Naar schatting zo’n 80.000 bezoekers dit jaar, en natuurlijk was Kermit er ook…

Kermit was daar met maar liefst elf Nederlandse journalisten. Zij bezochten het evenement op uitnodiging van Ericsson en Cisco. Omdat er ook nog andere klanten van Whizpr waren, zoals HTC, Sun, Oracle en Mobillion, werd Kermit vergezeld door Winnie, Chantal en Ward.

Zondagavond organiseerden we in hartje Barcelona een Whizpr-tapasavond waar we in totaal zo’n 25 Nederlanders mochten ontvangen. Bijna net zo leuk als onze eigen Winterborrel in Amsterdam.


tapas, tapas, tapas...

Maandag was de dag van de persbijeenkomsten, onder meer die van Ericsson en Cisco. En ook die van Nokia, zo bleek toen we naar buiten kwamen. Ik dacht eerst aan een geavanceerde vorm van guerilla-PR, maar het bleek een kwestie van goed overleg. Liever dan twee concurrerende bijeenkomsten te hebben, waren ze zo gepland dat ze op elkaar aansloten en vlak bij elkaar plaatsvonden. Iedereen blij.



Maandagavond – never change a winning formula – een tapas-cocktailreceptie. dit keer gehost door Ericsson in het Palau de Musica Catalan.

De Ericsson-groep ging dinsdag rond de tafel voor een algemene update en een contractondertekening met betrekking tot Mobile Coach, een nieuw product van ‘Meneer Kaktus’.



Meneer Kaktus en Kermit begroetten elkaar als oude bekenden...

Nieuwe features voor de HTC Shift... een Whizpr-homepage standaard meegeleverd...?

Ondertussen hield John Chambers, de CEO van Cisco een gloedvol betoog voor een afgeladen congreszaal. De dagen werden verder gevuld met het opsporen van noviteiten op de beursvloer, en netwerken, netwerken, netwerken. En soms heel even in de zon zitten. Maar ja, dat is ook net werken.
Volgend jaar weer!


Labels: , , ,