Goed nieuws: We hebben slecht nieuws!

Monday, July 02, 2007

Wat is slecht nieuws toch leuk. Hoe klein het kwetsbare feit ook is, de media (en de lezers daarvan) smullen als iets fout gaat. Maar wanneer is er werkelijk sprake van een nieuwswaardige misser?
Afgelopen donderdagnacht bracht ESET een update uit voor zijn antivirussoftware NOD32 om een nieuwe trojaanse bedreiging tegen te gaan. Niks vreemds aan, gebeurt regelmatig. Toen we vrijdagochtend weer aan het werk gingen in Nederland, bleek dat een enkeling problemen ondervond met de internetbankiersoftware van de Rabobank. Blijkbaar werkt die software op eenzelfde manier als de trojan. Kan gebeuren, en is eenvoudig op te lossen door de software even uit te sluiten van het scanproces van NOD32.
Veel indrukwekkender: ESET bracht binnen het uur (!) wereldwijd een nieuwe update uit die wél de trojan tegenhoudt, maar niet de toegang tot de Rabobank ontzegt. Probleem opgelost.
Nu kun je hier op twee manieren of schrijven: 'NOD32 bewijst snel oplossend vermogen' of 'NOD32 sloopt Rabobank-software'. Die tweede is spannender, de eerste is alleen maar waar...