Sony Persconferentie: voor ieder wat wils

Wednesday, April 02, 2008


Maar liefst 83 journalisten wisten de weg naar Badhoevedorp te vinden. Veel vrienden van de halfjaarlijkse Sony show, maar steeds vaker ook nieuwe gezichten en nieuwe media. Kan natuurlijk ook niet anders: met een keur aan producten weet Sony aan de ene kant de techie-journalist te bekoren en aan de andere kant heel veel LifeStyle-pers, natuurlijk waren de Vak- en Dagbladen er ook bij. Genoeg discussie in de zaal, de gebruikelijke ongein en vooral heel veel vragen aan de productspecialisten.

Tijdens de bijeenkomst lag het accent op product en markt ontwikkelingen, veel cijfers en voor het eerst Green Sony. De nieuwste technologieën liggen vooral in de lijn van energiebesparing. Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Op de eco pagina lees je meer.

Was er dan nog productnieuws...? Een kort shot van een hele mooie nieuwe camcorder. Binnenkort meer hier over. En verder heel veel moois in de Sony showroom. Dit is dus niet de BCC of MediaMarkt, maar gewoon bij Sony in huis. Mooie filmpjes van de Walkman en Camcorder tref je op onze youtube site.

PlayStation was er ook, even meeliften op de enorme opkomst kan natuurlijk geen kwaad, en kondigde en passant heel veel nieuwe releases aan. De volgende sessie is weer in september. Met de huidige inspanningen, breken we dan ongetwijfeld het huidige record.

De mannen van Feebs hebben overigens alles vastgelegd. Daar is ook de hele conferentie te volgen.