It's a HIT!

Wednesday, October 08, 2008

En daarom lijkt het ons bij voorbaat al leuk om PR voor ze te doen. Het Hanze Institute of Technology, HIT, is een gloednieuwe internationale technologie-opleiding. De - niet geringe - ambitie is om het Nederlandse equivalent worden van MIT, het Massachusetts Institute of Technology.



"I want you" zegt Uncle Hans. en Kermit voelde zich aangesproken. Sinds deze week is het dus "I've got you!" Back to school for Kermit...


Daarnaast beginnen nog eens veertien studenten uit Nederland, Finland, Kenia en China deze maand met de bachelorstudie Advanced Sensor Applications, een unieke internationale opleiding sensortechnologie die zich richt op disciplines als infrastructuur, energie, gezondheidszorg, landbouw en consumentenproducten. Het Hanze Institute of Technology is de negentiende school van de Hanzehogeschool Groningen en is gevestigd in Assen.

De belangrijkste doelstelling van het Hanze Institute of Technology is het verrichten van vernieuwend toegepast onderzoek voor onderwijs en bedrijfsleven. HIT werkt daartoe nauw samen met diverse bedrijven, de Gemeente Assen en de provincie Drenthe. Ook is samenwerking geïnitieerd met de universiteiten van Edinburgh en Berkely.
.