Groene Golf

Tuesday, November 27, 2007

Pas je aan aan de norm en je kunt mee in de flow....in die groene golf waar het geen zin heeft om uit de pas te lopen. Die groene golf…wie past zich nu aan en waarom, wie is volledig klimaat neutraal, wie is CO2-vrij of helpt mee aan de CO2-reductie? Dit soort kreten en meer sieren de media op dit moment. Zijn we al een beetje groen moe of kan er nog meer bij.

Hebben we al genoeg van Al G.? Het lijkt er niet op in Nederland. Bedrijven starten grote campagnes om politiek en publiek te doen geloven dat ze ‘groen’ zijn. Want dat willen we toch? Maar hoe groen zijn we eigenlijk? Is het niet gewoon zo dat er veel te verdienen valt met groen. Bedrijven die voorop lopen met groene initiatieven zeggen eigenlijk niet veel meer dan dat. De IT is net zo vervuilend als de vliegtuig industrie. Daarom is kostenbesparing ook hier het groene toverwoord. Kortom groen gedreven uit het poen en niet gedreven door groen.

Eigenlijk dus niet veel anders dan die andere sociale thema’s….. Maatschappelijk verantwoord ondernemen of beter nog Corporate Social Responsibility, Klimaatneutraal en CO2-vrij. Allemaal mooie haakjes om de boodschap aan op te hangen. Maar is dit nog onderscheidend genoeg. Is de Media nog te porren voor groen, lees je er binnenkort nog iets over of is dit nog maar het begin?

Voor IT-ers en aanverwanten was er onlangs het Greening the Enterprise Conferentie. Kijk en oordeel zelf.

--> Blijft groen hot of moeten we het straks alleen nog doen met onze groene vriend]

1 Comments: 1

At 3:20 PM3:20 PM , Blogger Erik said... Blogger Erik

Ik vind dat we met kermIT onze groene paragraaf prima invullen ;-)Ik vind dat we met kermIT onze groene paragraaf prima invullen ;-)

  

Post a CommentPost a Comment

<< Home