Klagen tegen kanker op Twitter

Wednesday, September 09, 2009

Vandaag wordt in Amerika het startschot gegeven voor de ‘24 hour blame-a-thon’. Een speciale actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. De actie is een initiatief van #blamedrewscancer en de Livestrong foundation van Lance Armstrong. Via #blamedrewscancer kan iedereen die iets te klagen heeft, op Twitter de schuld geven aan de kanker van Drew Olanoff.

Op 20 mei jl. kreeg Drew te horen dat hij kanker heeft. Sindsdien geeft hij zijn kanker overal de schuld van en nodigt anderen uit dat ook te doen. Het levert Tweets op als: #blamedrewscancer for losing my job today, #blamedrewscancer for actually having to cook for my husband. De hashtag is inmiddels uitgegroeid tot een ware viral . Bijna 11.800 mensen gaven Drew’s cancer al de schuld van 26.325 dingen. Drew zamelde in korte tijd via Twitter 10.000 dollar in en werkt inmiddels nauw samen met Livestrong.

Sinds de start van #blamedrewscancer zijn er verschillende initiatieven geweest voor live events om geld in te zamelen. Hier in San Francisco was bijvoorbeeld vorige maand een 'Blamedrewscancer Tweetup'. Mensen betalen entree, er is een loterij en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Voor de blame-a-thon vandaag is een concert met loterij georganiseerd in Drew’s home town Philadelphia. De opbrengst van het concert en loterij gaat volledig naar Livestrong. Aan de loterij kun je trouwens ook op afstand deelnemen. Daarnaast kunnen mensen onder vermelding van Drew Olanoff geld overmaken naar Livestrong.

Super dat dit bijzondere Twitter-account is uitgegroeid tot een succesvolle inzameling voor een goed doel. Drew is inmiddels bezig aan zijn achtste chemokuur en heeft er daarna nog vier te gaan. Hij heeft 90 procent kans de ziekte te overwinnen.

Labels: