Wednesday, November 22, 2006

Mindmap-training voor de pers

Gistermiddag organiseerde we samen met aHaGroup een workshop mindmappen voor beginners. Beginnende mindmappende journalisten in dit geval. Mindmappen op papier is bij de meesten wel bekend, maar mindmappen op de PC of Mac weer een stuk minder. De meningen over het nut van de software MindManager, dat het mindmappen op de computer mogelijk maakt, liepen uiteen. Dit had ook te maken met de ervaring van de aanwezigen.

Meer tips en trucs voor zij die al meer ervaren zijn, maar scepsis voor diegene die de software net geinstalleerd hadden op hun PC. Iedereen zag weliswaar de prettige gebruiksmogelijkheden van de software in, maar of dit ook voor de eigen dagelijkse activiteiten nuttig is, was niet direct voor iedereen helder. Zakelijk gebruik, projectmanagement, vergadereren, scriptie schrijven, grote artikelen: Jazeker. Kortere nieuwsartikelen: Niet direct. Toch geeft een aantal van hen aan het wel degelijk te gaan gebruiken. In dat geval is het prettig dat we het werk weer wat prettiger hebben kunnen maken. Laat ons weten als je meer wilt weten over het gebruik van MindManager.

De evaluatie in Cafe WCKD samen met Mark onder het genot van een biertje was in ieder geval aangenaam. Hij gebruikt de software voor steeds meer van zijn projecten, zoals hij op zijn blog aangeeeft.