Reality check mobile video

Thursday, October 29, 2009

Wie heeft er de laatste week een video gedeeld of bekeken via een mobiele telefoon? Er gingen maar een paar vingers de lucht in. Mobile video lijkt nog niet booming, in ieder geval niet onder de aanwezigen bij de laatste bijeenkomst van de Social Media Club San Francisco. Waarom niet?

Slechte kwaliteit van netwerken en toestellen die geen videostreaming of WiFi bieden werden genoemd als belangrijkste redenen. Hoewel smartphones steeds grotere beeldschermen en snellere processoren hebben, blijft de kwaliteit van beeld en geluid nog erg achter bij mobiele camera’s als de Flip of de videofunctionaliteit van fotocamera’s. Deze vereisen echter weer een extra stap bij het delen van de content.

Wel zijn er al diverse oplossingen als RealPlayer voor het delen van (mobile) video via sociale netwerken ontwikkeld. Het is dus wachten op het massale gebruik van high end mobiele toestellen en implementatie van breedbandnetwerken. Aanwezigen met een iPhone of Android gebaseerde toestel waren trouwens wel te spreken over de videocapaciteiten van hun toestel.

Verder vertelde Eddie Codel, vlogger en producer over het mobile video project geïnitieerd door Nokia waarvoor hij samenwerkte met Spike Lee. Het resultaat was goed, maar Codel merkte op dat de Nokia-toestellen destijds niet erg geschikt waren voor video. Ouch, een duidelijke reality check voor Nokia, al verdienen ze wel credits voor het concept. Misschien kunnen ze het maken van deel 2 van de film beter aan een andere, niet nader te noemen Taiwanese fabrikant overlaten?;-)

Labels: ,