SF New Tech: A startup is born

Tuesday, September 22, 2009

Veel startups in Silicon Valley presenteren hun product of dienst voor het eerst op SF New Tech. Een event ondersteund door Sun Startup Essentials. In vijf minuten moeten zij het kritische publiek van techveteranen, ontwikkelaars en bloggers overtuigen van hun innovatie. Zo zag ik daar ook een demo van Collecta, een realtime zoekmachine.

In plaats van statische zoekresultaten zoals je die van Google krijgt, zie je direct wat er allemaal wordt gezegd over een bepaald onderwerp en waar deze opmerkingen of discussies te vinden zijn. Naar eigen zeggen overtreffen ze qua snelheid ook ruimschoots de Google alerts.
Collecta neemt onder andere zoekresultaten mee uit artikelen, blogs, video’s, foto’s en Twitter. Je kunt verschillende zoektermen ingeven en met een muisklik hiertussen switchen. Erg handig om snel een overzicht te krijgen van wat er speelt er waar wellicht op gereageerd kan worden. Wel jammer dat je nog niet op taal kunt selecteren.

Het is leuk mensen zo gepassioneerd te zien vertellen over een product of dienst waar ze maanden of jaren aan hebben gewerkt. Nu maar afwachten welke het echt gaan halen op de lange termijn.

Aan het einde van de bijeenkomst werden er kaarten weggegeven voor PayPal Innovate ’09. Ontwikkelaars vielen over elkaar heen om deze in ontvangst te mogen nemen. Dus Annerieke en Willemijn: wees zuinig op die kaarten, want ze zijn in trek hier!

Labels: ,